"Nu mai mânca atunci când ești 80% sătul."
Superalimentele, smoothie-urile, cerealele, batoanele proteice sunt toate pline de vitamine, dar nu sunt atât de sănătoase pe cât par. Mâncatul în oraș nu ar trebui să devină un proces în care principalul lucru este să vă supravegheați aportul de anumite substanțe. Michael Pollan, autorul mai multor bestselleruri despre nutriție, demontează mitul alimentației "sănătoase" moderne. În lucrarea In Defense of Food, care a fost tradusă în 29 de limbi, el atrage atenția asupra înțelepciunii ancestrale și a bunului simț.
Nu mâncați prea mult
Nutriționiștii numesc dieta franceză un paradox, deoarece francezii, consumând cantități mari de grăsimi saturate și vin, reușesc să rămână subțiri. Din păcate, puțini oameni observă că această națiune are o atitudine specială față de mâncare. Nutriționiștii se concentrează prea mult asupra aspectului chimic al nutriției, dar neglijează aspectele sociologice și de mediu. Atunci când examinează beneficiile pentru sănătate ale vinului roșu sau ale foie gras-ului, nutriționiștii americani tind să uite că francezii, de exemplu, nu-și fac aproape niciodată timp pentru o simplă gustare; ei mănâncă în companie, adesea în porții mici și fără aditivi. De asemenea, ei petrec mult mai mult timp decât noi mâncând. Toate aceste caracteristici contribuie la faptul că, pe termen lung, francezii consumă mai puține calorii, dar obțin mai multă plăcere și beneficii din alimentația lor.
Paul Rousin a observat acest lucru atunci când a comparat comportamentul clienților din supermarketuri și restaurante din Paris și Philadelphia. A aflat că în Franța, oamenii mănâncă porții mai mici decât mâncarea americană tipică. Acest lucru este important deoarece mulți oameni au ceea ce psihologii numesc "distorsiunea unității"; ei tind să creadă că, indiferent cât de mică sau mare este o porție, este în regulă să o mănânce întreagă. În plus, francezii petrec mult mai mult timp mâncând decât noi, care suntem obișnuiți cu mese de dimensiuni mari. "Astfel", scrie Rouzin, "în Franța, oamenii își petrec o mare parte din zi cufundați într-o cultură a consumului de alimente, chiar dacă mănâncă mai puțin. În opinia sa, acesta ar putea fi unul dintre motivele pentru care francezii sunt mai sănătoși și mai slabi decât americanii. Și poate că aceasta este ultima abordare sensibilă a nutriției care ne poate îndruma în direcția corectă.

Plătiți mai mult, mâncați mai puțin.
Dacă ne uităm la francezi, ne dăm seama că calitatea alimentelor este mai importantă decât cantitatea.
De o sută de ani, sistemul american se străduiește să producă cantități mari de alimente, fără a acorda atenția cuvenită valorii adăugate pe care acestea o aduc organismului. Ca urmare, tone de alimente de substituție, îndesate în cutii și pungi, sunt vândute la un preț scăzut. Desigur, puteți găsi mâncare foarte bună și în magazinele americane, chiar dacă principiul de bază al industriei noastre alimentare a fost întotdeauna sloganul folosit de unul dintre lanțurile de supermarketuri: "Mai mare și mai ieftin".
Cu cât mâncarea este mai gustoasă și mai sănătoasă (aceste proprietăți merg de obicei mână în mână), cu atât mai mult trebuie să plătiți pentru ea. Astfel de alimente sunt rezultatul cultivării atente a anumitor plante sau animale, fără utilizarea de substanțe chimice dure. Dar, din păcate, nu toată lumea și-o poate permite. Dar dacă vă puteți permite, faceți-o. Astfel, nu numai că veți îmbunătăți modul în care funcționează organismul dumneavoastră (protejându-vă de pesticide și alte substanțe chimice dăunătoare), dar veți contribui și la bunăstarea și sănătatea celor care au cultivat alimente de calitate.
Beneficiați, de asemenea, de cumpărarea de produse ieftine, dar autentice, astfel încât nu veți mânca în exces.
Consultația noastră este gratuită!
Lasă numărul tău de telefon pentru a rezerva o programare pentru o consultație de masaj și pentru a primi ajutor de la specialistul nostru
Contacte și locație
Scrieți, sunați și veniți să ne vizitați. Ne place să comunicăm cu clienții noștri.
Contactați
+40 727 22 193
nsuppe@erqeru.com
Adresă
Str. Carpaților 44, Brașov 500269,
România
Direcții
Ne aflăm în partea de nord a orașului.
Made on
Tilda